Politika reklamacije proizvoda & Povracaj novca

Promena mišljenja

 

Možete vratiti naše proizvode tako što ćete nam ih poslati u roku od 30 dana od dana kada ste ih primili, pod uslovom da su u svom prvobitnom stanju (neotvoreni, nekorišćeni i u svom originalnom pakovanju). Imajte ne umu da nećemo primiti vraćene proizvode koji su oštećeni, korišćeni ili koji nisu u svom originalnom pakovanju. 

 

Kada jednom primimo vaš vraćeni proizvod, mi ćemo ga iskontrolisati i obavestiti vas u roku od 7 dana. Ukoliko je reklamacija prihvaćena, mi ćemo vam vratiti novac (ne uključujući troškove otpreme). Ukoliko ne prihvatimo vraćeni proizvod, možemo vam vratiti proizvod (proizvode) o vašem trošku.

Pogrešni ili felerični proizvodi

 

Ukoliko dobijete pogrešan, oštećen ili felerični artikal, molimo vas da nam dostavite podatke (uključujući fotografije) o tome kada ste primili proizvod. Mi ćemo potvrditi da li imate pravo na zamenu novim proizvodima i dati vam uputstva u skladu sa tim. Molimo vas da dodate i broj potvrde vaše porudžbine u obrazac za kontakt kako bismo mogli lako da pronađemo vašu porudžbinu i obradimo vaš zahtev u skladu sa tim. 

 

Artikli koji nedostaju

Molimo vas da kontaktirate naš tim za podršku putem obrasca za kontakt kako bismo mogli da organizujemo zamenu za proizvode koji nedostaju. Molimo vas da dodate i broj potvrde vaše porudžbine u obrazac za kontakt kako bismo mogli lako da pronađemo vašu porudžbinu i obradimo vaš zahtev u skladu sa tim. 

 

Drugi problemi

 

Ukoliko naiđete na bilo koji drugi problem u vezi sa našim proizvodom ili ukoliko se javi neka reakcija na njega, molimo vas da nam dostavite podatke o tome i mi ćemo vam se javiti.

Osim kao što je prikazano u ovoj Politici, mi ne prihvatamo povraćaje niti vraćamo novac zbog nezadovoljstva našim proizvodima. S obzirom da smo svi različiti, mi shvatamo da naši proizvodi možda neće odgovarati svima tako da ne možemo da ponudimo povraćaj novca ukoliko naši proizvodi ne izazovu promene koje želite. 

 

Kako vratiti proizvode

 

Ukoliko morate da vratite proizvode u skladu sa ovom Politikom molimo vas da kontaktirate naš tim za podršku da biste saznali kako da nam vratite proizvode. 

Molimo vas da uvek unesete broj potvrde vaše porudžbine u obrazac za kontakt kao i slike proizvoda koji želite da vratite.

 

Troškovi otpreme su obaveza klijenta i oni se ne refundiraju. Preporučujemo vam da spakujete proizvode na odgovarajući način i da razmotrite  korišćenje usluge za otpremu koja se može pratiti uz osiguranje kupljenih predmeta. Mi ne možemo da garantujemo da ćemo dobiti artikl koji vraćate.

KONTAKTIRAJTE NAS

 

Ukoliko imate pitanja u vezi sa ovom Politikom reklamacije proizvoda i povraćaja novca, molimo vas da nam pošaljete svoj zahtev e-mailom na adresu: support@papian-botanica.com

  • Instagram
  • Facebook Social Icon